Spaans leren

12

De universiteit van Salamanca is één van de belangrijkste universiteiten van Europa. De stad is het educatieve centrum van Spanje. In Salamanca werd in de 15de eeuw het boek van de eerste Grammatica van de Spaanse Taal uitgegeven. Dit werd voor de verspreiding van het Spaans over de hele wereld een essentieel instrument. Salamanca is minder bekend dan Barcelona en Madrid maar door de hoog aangeschreven talenscholen voor buitenlandse studenten één van de favoriete bestemmingen om Spaans te leren.

Wil je Spaans leren in Salamanca, dan kan dat met een cursus bij een van de talenscholen in de stad. Salamanca is de ideale plaats voor een taalcursus Spaans. De stad herbergt de oudste universiteit van Spanje en een van de oudste universiteiten ter wereld. Het goed bewaard gebleven historisch centrum heeft elegante universiteitsgebouwen van zandsteen, herenhuizen, keienstraten en het allermooiste ‘Plaza Mayor’ van heel Spanje. De stad ligt niet op de belangrijkste toeristische route en is daardoor nog niet aangetast door het massatoerisme. Een cursus Spaans in Salamanca is dus absoluut aan te raden.

Salamanca, met een inwonertal van ongeveer 185.000 mensen, is een stad vol met Spaanse studenten. De stad is in elk opzicht typisch Spaans en wordt ook gezien als de plaats waar het ‘puurste’ Spaans gesproken wordt.

Onze tip: Spaans leren via een taalcursus bij Travel Active

travelactive-1

 

Advertenties