Stadswandeling

Het is bijna onmogelijk om Salamanca in één dag te bekijken. De rijkdom aan historie, architectuur, cultuur, gastronomie en kunst doet je na een dagbezoek duizelen. Heb je dus maar één dag, dan moet je even een keuze maken. Heb je meerdere dagen, dan kan je de tijd nemen om alle bezienswaardigheden op je gemak te bezoeken.

1a

Gelukkig is het Toeristenbureau goed voorbereid. Op de website (in het engels) biedt het bureau veel informatie en tips. Bijvoorbeeld een dagprogramma voor één dag, twee dagen of drie dagen.

Bovendien kun je op het Toeristenbureau dat zich op de Plaza Mayor no. 32 (Casa de Postas) bevindt audiophones ophalen (12 euro) die je door de stad gidsen. ( telefoonnummer: 923.218342). Open: ma-vr 09.00-14.00 en 16.30-20.00, za en zo 10.00-14.00.

Ook is het mogelijk de Salamanca Card te kopen. Er zijn twee mogelijkheden; de 24 uurs kaart voor 22 euro of de 48 uurs kaart voor 25 euro. Je hebt dan vrij entree tot alle monumenten, kerken en andere bezienswaardigheden.

Dagelijks zijn er stadswandelingen in groepsverband waar je je bij aan kunt sluiten. Vertrek en aanmelden bij het Toeristenbureau op de Plaza Mayor. Minimaal aantal deelnemers 14 personen, kosten 7 euro.

Wil je graag een privégids op een uur dat jou schikt, neem dan contact op met Mercedes Villanueva Sanchez ( mercheguiasalamanca@gmail.com), zij is een officiële gids, spreekt vloeiend Engels en vertelt over alle historische details en legendes in de stad. Minimaal aantal deelnemers 2 personen, kosten 40 euro.

Download hier de plattegrond van Salamanca

IMG_9700.JPG

Advertenties