Winkelen

0

Een heerlijk souvenir is natuurlijk een van de befaamde Guijuelohammen die in de koffer uitstekend vergezeld gaat van een doosje zoete lekkernijen en een streekwijn. Als men van volkskunst houdt zal het niet moeilijk zijn om uit het grote aanbod van de talrijke winkels in de oude stadskern iets leuks te vinden. Zo vindt men bijvoorbeeld leren rijlaarzen, schoenen en hoeden die altijd een schitterend cadeau zijn.

00
Op het gebied van sieraden zijn er de oorbellen en ringen met de opmerkelijke charroknoop, die ietwat op een met tranen versierde zon lijkt, karakteristiek voor de klederdracht van Salamanca. En een kledingstuk dat nauw verbonden is met de folklore van deze voorname plaats is de karakteristieke charracape die een origineel souvenir zijn.

In de Universiteitswinkel zijn leuke shirts, sweaters en andere souvenirs te koop met het logo van de Universiteit van Salamanca er op gedrukt. En Salamanca telt opmerkelijk veel gespecialiseerde boekwinkels.

IMG_9752.JPG

Als je toch gaat winkelen breng dan ook een bezoek aan Zara. De winkel bevindt zich in een 18e eeuws bijzonder staal met glazen gebouw in Barokstijl. Het is gelegen op Plaza del Liceo.

 

Advertenties