Eten en Drinken

Eten in Salamanca is een genot

De gastronomie van de stad maakt deel uit van de cultuur die je terug ziet in vele restaurants en bars waar je de meest heerlijke gerechten kunt kiezen.

In het oude centrum van Salamanca liggen de meeste restaurants waar je kennis kunt maken met de authentieke keuken van dit gedeelte van Spanje. Er worden vooral vleesgerechten geserveerd zoals lams_, rund_, en kalfsvlees. Ook worden er veel vleeswaren gegeten zoals heerlijke serrano ham, chorizo en salami en staat de omgeving bekend om zijn verrukkelijke kazen, vooral schapenkaas.

rest 2     rest1

Veel ´eerlijk´ vlees

De gastronomie van Salamanca, die een scala aan geuren en indrukken biedt, is gebaseerd op een lange en uitgelezen traditie. De gebruikelijke lams- en speenvarkengerechten worden aangevuld met het vlees van Morucha, een bijzondere aanduiding voor het autochtone runderras dat gefokt wordt in de weilanden van Salamanca. Het vee in Salamanca loopt vrij op de enorme vlaktes in de provincie en dat is te proeven!

rest3    20160408_152631

Bestel pinchos
Het eten van tapas, die in Castilla-León ´pinchos´ worden genoemd, is altijd een vrolijke aangelegenheid. Het is mogelijk om een avond in één bar door te brengen of van bar naar bar te gaan om de verschillende plaatselijke specialiteiten uit te proberen. Het is een uitstekende manier om een gezellige avond te hebben en de maag te vullen! Overal in de stad zijn bars te vinden, maar het grootste gedeelte ligt in en rond Plaza Mayor en Calle Van Dyck.

rest4     rest5

Advertenties